vrijdag 28 november 2014

Marmelada de Marmelo (Portugal)

MARMELADA DE MARMELO (KWEEPERENJAM)

4 grote kweeperen
750 gram suiker
1 liter water


Doe het water en de suiker in een grote pan met dikke bodem en breng het aan de kook. Roer goed tot de suiker is opgelost.
Was de kweeperen, schil ze en verwijder het klokhuis. Bind de klokhuizen en de schillen in een stukje kaasdoek en rasp de kweeperen in de pan met de siroop. Goed roeren en het zakje met schillen en klokhuizen erbij doen.
Op laag vuur laten koken tot het een doorzichtig, oranjeroze en redelijk dik mengsel is geworden. Verwijder het zakje en laat alles nog 5 minuten doorkoken. Test de jam door een druppel op een schoteltje te laten vallen; hij moet meteen stollen.
Doe de hete jam in schone jam- of weckpotjes en zet ze 5 minuten op hun kop.

4 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : jam

bron : Het rijk van kwee en vijg / Ria Loohuizen
Een reactie plaatsen