vrijdag 28 november 2014

Mediterrane yoghurtsaus (Middellandse Zeegebied)

MEDITERRANE YOGHURTSAUS

¼ zakje verse Italiaanse-kruidenmix
4 gedroogde tomaatjes op olie (potje a 200 g, Saggi Ortaggi)
8 zwarte olijven zonder pit
1 bakje Griekse yoghurt (150 g, Fage)
2 theelepels gehakte knoflook (potje, Flower Brand)
zout
(versgemalen) vierseizoenenpeper


Blaadjes en naaldjes van kruiden rissen en fijnknippen. Tomaatjes en olijven fijnhakken en mengen met yoghurt. Knoflook en kruiden erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus afgedekt ca. 2 uur (in koelkast) laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
Yoghurtsaus nogmaals doorroeren en op kamertemperatuur serveren. Lekker bij geroosterde groente, lamsvlees en entrecote.

4 personen

voedingswaarde : 85 kcal p.p.
voorbereiden / wachttijd / bereiden : 10 min. / 2 uur / 5 min.

land : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : saus

bron : Allerhande juni 1999
Een reactie plaatsen