vrijdag 28 november 2014

Zoete pompoen met walnoten (Middellandse Zeegebied)

ZOETE POMPOEN MET WALNOTEN

600 gram flespompoen, geschild, pitten verwijderd, in blokjes van 2 x 2 x 2 centimeter
200 gram fijne tafelsuiker
50 gram gepelde walnoten
1 theelepel boter
225 gram crème fraîche


Meng de pompoenblokjes met de suiker in een ovenschaal en laat 30 minuten staan tot de suiker is opgelost en de pompoen vochtig is.
Verhit de oven voor op 150°C. Gebruik een houten lepel om de pompoen om te scheppen, zodat de ‘gesmolten’ suiker zich goed kan mengen met de pompoen. Dek de schaal af met bakpapier en bak de pompoen in 1½ uur zacht in de oven. Haal het papier er na 1 uur af, zodat het vocht wat kan verdampen.
Schakel de oven uit en laat de pompoen in de oven tot hij volledig is afgekoeld. Zo trekt alle siroop goed in de pompoen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de walnoten 3 minuten tot ze glinsteren.
Serveer de pompoen met de siroop, de geroosterde walnoten en een flinke eetlepel crème fraîche.

4 personen

voedingswaarde : 535 kcal p.p.
voorbereidings- / oven / afkoeltijd : 45 / 90 / 45 minuten

gebied : Middelandse Zeegebied
gerechtsoort : nagerecht

bron : Paula Wolfert, in Tip november 2006

Geen opmerkingen: