vrijdag 28 november 2014

Mediterrane maaltijdsalade met witte kool (MIddellandse Zeegebied)

MEDITERRANE MAALTIJDSALADE MET WITTE KOOL

2 rode paprika’s, in reepjes
1 citroen, uitgeperst
zout
4 eetlepels kappertjes
100 gram zwarte olijven, ontpit en in ringetjes
1 rode peper, zonder zaad en in ringetjes
350 gram zongedroogde tomaten op olie, in stukjes
4 tenen knoflook, geperst
1 flinke bos rucola, fijngehakt
100 gram gerookte amandelen
peper uit de molen
zout
250 gram zure room
600 gram witte kool, fijngesneden
1 bosje peterselie, fijngehakt


Zet de oven op grillstand en gril de paprikareepjes 10 minuten. Breng een pan met ruim water, zout en citroensap aan de kook. Meng intussen kappertjes, olijven, rode peper, gedroogde tomaten, knoflook, rucola, amandelen, peper, zout en zure room. Doe de kool in het kokende water en kook 1 minuut. Laat uitlekken in een vergiet. Meng de warme kool door de saus en doe over in een schaal. Leg de paprikareepjes erover en garneer met de peterselie. Meteen opdienen met verse warme ciabatta en kruidenboter.

4 personen

voedingswaarde : 750 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Sla etcetera januari/februari 2001

Geen opmerkingen: