vrijdag 28 november 2014

Mediterrane kruidenazijn (Middellandse Zeegebied)

MEDITERRANE KRUIDENAZIJN

1 zakje verse basilicum (15 gram)
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 gram)
1 laurierblaadje
3 gedroogde chilipepertjes
½ liter rode-wijnazijn


Kneus de blaadjes en takjes van 1 zakje verse basilicum (15 gram) en een zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 gram) en doe ze met 1 laurierblaadje en 3 gedroogde chilipepertjes in een schone pot.
Schenk er een halve liter rode-wijnazijn op en sluit de pot goed af. Zet de pot ongeveer twee weken op een donkere plaats, opdat de smaak van de kruiden in de azijn kan trekken. Schud de pot regelmatig.
Zeef de azijn door een stuk kaasdoek in een zeef (geen aluminium) boven een schenkkan en schenk de azijn in halve literfles of in twee flesjes met een inhoud van een kwart liter. Steek er eventueel nog takjes verse kruiden in. Bewaar de zijn op een donkere plek, dan is hij zo’n twee tot drie maanden houdbaar.

gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : saus

bron : Allerhande oktober 2001
Een reactie posten