vrijdag 28 november 2014

Tomatenjam met sesam (Middellandse Zeegebied)

TOMATENJAM MET SESAM

500 gram pomodoro tomaten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
½ theelepel gemalen kaneel
zout
peper
1½ theelepel oranjebloesemwater
1 eetlepel sesamzaadjes


Verhit de oven voor op 220°C. Leg de tomaten op een bakplaat en bak ze 1 uur tot ze zacht en geblakerd zijn. Laat ze afkoelen, pel ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten grof.
Verhit de olijfolie in en koekenpan op laag vuur. Voeg de tomaten toe en bak ze 8 minuten op middelhoog vuur tot alle vocht verdwenen is.
Voeg de honing, kaneel, zout en peper toe en kook het mengsel nog 5 minuten. Voeg het oranjebloesemwater toe, roer door en voeg eventueel nog wat kaneel toe. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.
Soms wordt er aan dit gerecht baharat toegevoegd. Dit is een specerijmengsel van gedroogde sinaasappelschil, gedroogde rozenblaadjes, gemberpoeder en kaneel.

6 personen

voedingswaarde : 65 kcal p.p.
bereidingstijd : 75 minuten

gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : dip

bron : Paula Wolfert, in Tip november 2006
Een reactie plaatsen