vrijdag 28 november 2014

Sopa de Agriões (Portugal)

SOPA DE AGRIÕES (WATERKERSSOEP)

3 stronken prei
2 eetlepel boter
250 gram geschilde en gekookte aardappelen
¼ liter melk
2 bakjes waterkers
peper
zout


Snijd de prei goed fijn. Fruit in een flinke soeppan de gesneden prei in een eetlepel boter. Snijd de gekookte aardappelen in grove stukken en doe deze erbij. Giet nu 2 liter water in de pan en breng de soep aan de kook (op een matig vuur). Even zachtjes door laten koken en vervolgens de soep pureren: er moet een mooie crèmesoep ontstaan. Giet de soep terug in de pan en doe er zo nodig wat extra water bij. Vergeet peper en zout niet. Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg er ten slotte nog een lepel boter, een kopje melk en veel fijngeknipte waterkers aan toe.

4 personen

gebied : Portugal
gerechtsoort : soep

bron : De Portugese keuken : 200 Verrukkelijke oorspronkelijke recepten / Márcia Zoladz

Geen opmerkingen: