vrijdag 28 november 2014

Sperziebonen met uien (Portugal)

SPERZIEBONEN MET UIEN

2 eetlepels olijfolie
4 uien, gepeld en kleingesneden
2 eetlepels gehakte peterselie
500 gram sperziebonen, schoongemaakt en gebroken
zout
witte peper uit de molen
2 eetlepels witte-wijnazijn
1 eetlepel boter
2 eetlepels broodkruim


Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien 2 minuten. Voeg de peterselie toe en leg het deksel op de pan. Laat het mengsel circa 10 minuten zachtjes smoren. Pureer de gesmoorde uien met een mixer of wrijf het mengsel door een zeef. Doe de uipuree terug in de pan en voeg er de sperziebonen en wat zout en peper aan toe. Voeg er een scheutje water aan toe en breng alles aan de kook. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en lat de bonen circa 30 minuten zachtjes koken. Verhit de boter en bak hierin het broodkruim bruin. Schep het gebakken broodkruim over de groente.

4 personen

land : Portugal
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Het groot Europees kookboek / Martin van Huijstee
Een reactie plaatsen