vrijdag 28 november 2014

Gevulde tomaten met couscous (Middellandse Zeegebied)

GEVULDE TOMATEN MET COUSCOUS

2 deciliter groentefond
1 eetlepel olie
100 gram couscous
4 kleine vleestomaten
2 lenteuitjes
3 eetlepels gehakte peterselie
¼ theelepel komijn
zout
versgemalen peper
3 eetlepels magere yoghurt


De groentefond en de olie samen laten koken in een kleine pan. De couscous erdoor roeren, het deksel op de pan leggen en 10 minuten op een zacht vuur laten zwellen. De tomaten wassen en droogdeppen. Van elke tomaat een hoedje afsnijden en de tomaten voorzichtig uithollen. De hoedjes en het uitgehaalde vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De lenteuitjes schoonmaken, wassen en snipperen. Deze samen met de blokjes tomaat en twee eetlepels gehakte peterselie door de couscous scheppen. Op smaak brengen met komijn, peper en zout. Tot slot de yoghurt door het geheel roeren. De voorbereide tomaten met het couscousmengsel vullen. Garneren met de resterende peterselie.

4 personen

gebied : Middellandse Zeegebied
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Zuidelijke gerechten : Het beste uit Gentse waterzooi en meer / Gène Bervoets

Geen opmerkingen: