vrijdag 28 november 2014

Bietensoep (Malta)

BIETENSOEP

500 gram rauwe bietjes
2 gehakte uien
2 rode paprika’s
1½ deciliter olijfolie
1½ liter selderijbouillon
2 teentjes knoflook uit de pers
sap van 1 citroen
zeezout
zwarte peper
2½ deciliter yoghurt


Schil de bietjes en snijd ze in blokjes, doe ze samen met de uien en de paprika’s bij de olijfolie in een pan. Laat een paar minuten stoven.
Giet de bouillon, citroensap met knoflook in de pan en laat de soep 1 uur zachtjes koken
Pureer de soep als deze wat is afgekoeld. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Eet de soep koud of warm, geserveerd met yoghurt in een apart kommetje.

4 personen

land : Malta
gerechtsoort : soep

bron : De Mediterrane vegetarische keuken / Colin Spencer

Geen opmerkingen: