donderdag 25 december 2014

Tomate com Pimentos Marinados e Oregãos (Portugal)

TOMATE COM PIMENTOS MARINADOS E OREGÃOS (TOMATENSALADE MET GEMARINEERDE PAPRIKA EN OREGANO)

2 gemarineerde paprika’s, uitgelekt
6 rijpe tomaten, in plakjes
1 eetlepel gehakte verse oregano
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wittewijnazijn
zeezout


Snijd grote stukken gemarineerde paprika in reepjes. Verdeel de plakjes tomaat en reepjes paprika over een schaal, bestrooi ze met de oregano en zeezout naar smaak.
Meng de olijfolie en azijn in een kan en giet de dressing over de salade. Serveer hem meteen of dek hem af en zet hem tot gebruik in de koelkast.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 119 kcal p.p.

gebied : Portugal
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva

Geen opmerkingen: