donderdag 25 december 2014

Amêijoas à Bulhão Pato (Portugal)

AMÊIJOAS À BULHÃO PATO (VENUSSCHELPEN MET KORIANDER)

600 gram levende venusschelpen
1 deciliter olijfolie
2 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
1 citroen
1 bosje verse koriander, gehakt


Boen de venusschelpen onder de koude kraan schoon. Doe kapotte schelpen en schelpen die niet meteen dichtgaan als u er hard mee op het aanrecht tikt weg.
Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Voeg de venusschelpen en knoflook toe, leg een goed passend deksel op de pan en schud de pan 3 - 5 minuten tot de schelpen opengaan. Doe de schelpen die dicht blijven weg.
Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit één helft in een kom. Snijd de andere helft in partjes. Voeg de koriander en het citroensap toe aan de venusschelpen en serveer ze direct, met de partjes citroen.

4 personen

voedingswaarde : 197 kcal p.p.

gebied : Portugal
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva
Een reactie plaatsen