donderdag 25 december 2014

Salade van geroosterde bloemkool & hazelnoten (Jeruzalem, Israël)

SALADE VAN GEROOSTERDE BLOEMKOOL & HAZELNOTEN

1 bloemkool (660 gram), in roosjes
5 eetlepels olijfolie
30 gram hazelnoten in het vlies
1 flinke stengel bleekselderij (70 gram), schuin in ½ centimeter brede plakjes gesneden
10 gram fijne bladpeterselieblaadjes, zonder de takjes
50 gram granaatappelpitten (van ½ granaatappel)
1/3 theelepel kaneel
1/3 theelepel gemalen piment
1 eetlepel sherryazijn
1 ½ theelepel ahornsiroop
zout
zwarte peper


Verhit de oven tot 220°C.
Vermeng de bloemkoolroosjes met 3 eetlepels olijfolie, ½ theelepel zout en een beetje zwarte peper. Verdeel ze in een braadslee en rooster ze 25 - 35 minuten op de bovenste richel van de oven tot de bloemkoolroosjes krokant en deels ook goudbruin zijn. Schud ze in een grote kom en laat ze afkoelen.
Schakel de oventemperatuur terug naar 170°C. Verdeel de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 17 minuten.
Laat de noten iets afkoelen, hak ze grof en doe ze met de overgebleven 2 eetlepels olijfolie, bleekselderij en overige ingrediënten bij de bloemkoolroosjes. Schep alles door elkaar, proef of er zout en peper bij moet en serveer de salade op kamertemperatuur.

2 - 4 personen

gebied : Jeruzalem, Israël
gerechtsoort : salade

bron : Jeruzalem / Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi
Een reactie plaatsen