donderdag 25 december 2014

Xarém de Berbigão (Algarve, Portugal)

XARÉM DE BERBIGÃO (MAISSOEP MET KOKKELS)

300 gram levende kokkels
1 liter water of lichte kippenbouillon
50 milliliter olijfolie
1 ui, gesnipperd
150 gram grof maïsmeel
2 eetlepels gehakte verse peterselie


Was de kokkels grondig en gooi kapotte schelpen weg. Breng het water of de bouillon aan de kook. Voeg de kokkels toe en kook ze 4 - 5 minuten tot ze opengaan.
Gooi kokkels die dicht blijven weg. Giet het kookvocht door een fijne zeef in een kom en zet het apart. Zet de kokkels apart.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten op laag vuur tot hij zacht is; roer af en toe.
Voeg het achtergehouden kookvocht toe en strooi het maïsmeel erbij terwijl u roert.
Laat de soep 5 minuten koken. Voeg de kokkels en peterselie toe en verwarm alles kort. Giet de soep in een voorverwarmde terrine en serveer hem meteen.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.

gebied : Algarve, Portugal
gerechtsoort : soep

bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva

Geen opmerkingen: