donderdag 25 december 2014

Caldeirada de Enguias (Portugal)

CALDEIRADA DE ENGUIAS (STOOFPOT MET PALING)

1 kilogram palingfilets, in plakken van 4 centimeter dik
500 gram aardappelen, in schijfjes van 5 millimeter dik
2 uien, zeer dun gesneden
2 laurierblaadjes, in stukjes gescheurd
2 tenen knoflook, gehakt
50 milliliter witte wijn
1 deciliter olijfolie
1 bosje peterselie, gehakt
1 - 1½ theelepel gember
zout
brood, voor erbij


Vraag de vishandelaar om de palingen schoon te maken of doe het zelf: snijd de kop er af en bestrooi het vel met zout, zodat u het er af kunt trekken. Spoel de paling goed af met koud water. Maak in een grote pan een laag aardappelen, dan een laag ui en dan een laag vis. Breng de lagen op smaak met stukjes laurierblad, wat knoflook, een beetje wijn en olijfolie en wat peterselie, gember en zout. Maak zo meer lagen tot alle ingrediënten zijn gebruikt. Giet er 1 deciliter water bij, dek de pan af en plaats hem 30 minuten op laag vuur tot de vis gaar is en de groenten zacht zijn. Geef er brood bij.

4 personen

voedingswaarde : 738 kcal p.p.

gebied : Portugal
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva
Een reactie plaatsen