donderdag 25 december 2014

Ovos Mexidos com Enchidos e Espargos Verdes (Portugal)

OVOS MEXIDOS COM ENCHIDOS E ESPARGOS VERDES (ROEREIEREN MET CHOURIÇO EN GROENE ASPERGES)

1 bos groene asperges
1 deciliter olijfolie
100 gram bacon, in blokjes
1 chouriço van 100 gram, in blokjes
8 eieren, losgeklopt
100 gram croutons


Snijd de houtige uiteinden van de asperges en was ze goed. Bind de asperges bij elkaar en zet ze rechtop in een hoge pan met gezouten, kokend water. U kunt ze ook liggend in een koekenpan met gezouten water koken. Kook ze, afhankelijk van de dikte, 10 - 20 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en koel ze in ijswater. Laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de bacon en worst toe en bak ze 8 - 10 minuten op laag vuur tot ze lichtbruin en gaar zijn; roer af en toe.
Voeg de eieren, croutons en asperges toe en roerbak ze tot de eieren net zijn gestold. Serveer het gerecht direct.

4 personen

voedingswaarde : 550 kcal p.p.

gebied : Portugal
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva
Een reactie plaatsen