donderdag 25 december 2014

Sopa de Feijão Verde com Segurelha (Ribatejo, Portugal)

SOPA DE FEIJÃO VERDE COM SEGURELHA (SPERZIEBONEN-KOOLSOEP)

500 gram kruimige aardappelen, in stukjes
2 uien, gesnipperd
300 gram savooikool
300 gram sperziebonen, in stukjes van 1 centimeter
1 klein bosje vers bonenkruid, gehakt
50 milliliter olijfolie
zout


Doe de aardappelen en uien in een grote pan. Voeg 1 liter water toe en breng het aan de kook. Dek de pan af en laat de groenten 20 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn.
Doe de groenten en het kookwater in een keukenmachine en maal alles fijn. Doe het mengsel terug in de uitgespoelde pan.
Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de bladeren in stukken van 2,5 centimeter. Voeg de kool, bonen en het bonenkruid toe aan de pan en laat de soep op matig vuur enkele minuten koken tot de kool gaar is en de bonen gaar, maar nog net een beetje knapperig zijn.
Voeg zout naar smaak toe, roer de olijfolie erdoor en serveer de soep.

4 personen

voedingswaarde : 239 kcal p.p.

gebied : Ribatejo, Portugal
gerechtsoort : soep

bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva
Een reactie plaatsen