donderdag 25 december 2014

Galinhola com Madera (Portugal)

GALINHOLA COM MADEIRA (HOUTSNIP MET MADERA)

1 houtsnip of kleine fazant
6 dunne plakken reuzel
1 kleine ui, dun gesneden
90 gram boter
50 milliliter droge madera
zeezout
versgemalen zwarte peper
brood, voor erbij
sperziebonen, voor erbij


Maak de houtsnip schoon, spoel hem af en verwijder de krop. Bestrooi hem met zout en peper en bedek hem met de reuzel.
Leg hem met de ui en boter in een pan. Braad hem 30 minuten op laag vuur.
Haal de vogel uit de pan en verwijder de ingewanden. Pureer ze met de madera en voeg ze toe aan de saus. Doe de vogel terug in de pan en stoof hem nog 10 minuten. Serveer hem met in de pan gebakken brood en sperziebonen.

1 persoon

voedingswaarde : 1204 kcal p.p.

gebied : Portugal
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva

Geen opmerkingen: