donderdag 25 december 2014

Ovas de Peixe com Pimentos Marinados (Portugal)

OVAS DE PEIXE COM PIMENTOS MARINADOS (VISKUIT MET GEMARINEERDE PAPRIKA)

1 bosje peterselie
1 laurierblaadje
2 tenen knoflook
5 eetlepels wittewijnazijn
600 gram verse kuit, bij voorkeur van heek of kabeljauw
5 eetlepels olijfolie
2 gemarineerde paprika’s, uitgelekt
zeezout


Hak de zachtste blaadjes peterselie fijn en bewaar de steeltjes en overgebleven blaadjes.
Doe de achtergehouden peterselieblaadjes en -steeltjes, de laurier, knoflook, 1 eetlepel van de azijn en een snufje zeezout in een grote, ondiepe pan.
Leg de kuit erin en voeg water toe tot hij onderstaat. Breng het water net aan de kook. Draai het vuur lager tot het net aan de kook blijft. Pocheer de kuit 10 - 15 minuten tot hij stevig is. Haal hem met een schuimspaan uit de pan en laat hem afkoelen.
Meng de olijfolie, de overgebleven azijn en de gehakte peterselie in een kom. Snijd de gemarineerde paprika’s in repen en snijd de kuit in plakken van 1 centimeter dik.
Voeg de paprika en plakken kuit toe aan de vinaigrette en schep alles losjes om. Verdeel het mengsel over afzonderlijke borden en serveer het meteen.

6 personen

voedingswaarde : 207 kcal p.p.

gebied : Portugal
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva

Geen opmerkingen: