zondag 8 februari 2015

Suya (Nigeria)

SUYA (KIPSPIESEN)

Dit is een populair gerecht in Noord-Nigeria, dat bereid kan worden met rund- of lamsvlees of kip. Het benodigde specerijenmengsel kan in een grotere hoeveelheid worden gemaakt en is in een goed afgesloten pot minstens een maand houdbaar.

500 gram kipfilet
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels cayennepeper
1 eetlepel fijngehakte gedroogde ui
2 eetlepels fijngehakte pinda’s
2 eetlepels arachideolie


Verwarm de grill voor. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Meng alle droge ingrediënten en bestrooi de kip met dit mengsel. Laat de kip 5 minuten marineren. Rijg de kip aan spiesen en bestrijk deze met de olie. Gril de kip aan elke kant 3 minuten. Haal de suya van de spiesen en serveer warm met uiringen en tomaten.

4 personen

land : Nigeria
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
Een reactie plaatsen