zondag 8 februari 2015

Pepersoep met kip (Nigeria)

PEPERSOEP MET KIP

1 kip à 1400 gram, in stukken
5 eetlepels vers citroensap
1 liter water
1 ui, gehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels verkruimelde gedroogde cayennepepertjes, of naar smaak
zout naar smaak
1 liter kippensoep
4 eetlepels specerijenmengsel voor pepersoep
2 eetlepels gehakte, gedroogde gerookte garnalen
2 eetlepels fijngehakte verse munt
takjes munt, als garnering

Was de stukken kip, wrijf ze in met citroensap en doe ze met het water, de ui, knoflook en de verkruimelde peper in een grote soeppan. Voeg zout naar smaak toe en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Voeg de kippenbouillon en het specerijmengsel toe en laat het geheel nog 30 minuten koken, of totdat de kip goed gaar is. Roer de garnalen en munt erdoor en laat nog 10 minuten koken. Serveer in soepkommen en garneer met een paar takjes verse munt.

6 - 8 personen

gebied : Nigeria
gerechtsoort : soep

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris
Een reactie plaatsen