zondag 8 februari 2015

Braised Chicken (Nigeria)

BRAISED CHICKEN (GEPANEERDE KIP)

1 kip
4 tomaten
boter
2 eieren
paneermeel
kerriepoeder
arachide-olie


Halveer de tomaten. Bestrooi het snijvlak met peper en zout en leg op elke helft een klein klontje boter. Zet ze even onder de grill of in de oven.
Verdeel de kip in hanteerbare stukken en klop de eieren los. Vermeng het paneermeel met peper, zout en kerriepoeder. Haal de stukjes kip eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Verhit de olie en bak de stukjes kip hierin goudbruin. Dien ze op met de tomaten.
Geef hier rijst bij.

4 personen

land : Nigeria
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

Geen opmerkingen: