UGU SOUP (POMPOENPITSOEP)
1 soepkip
6 okra’s
4 tomaten
1 laurierblad
2 uien, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 chilipepers, fijngehakt
250 gram pompoenpitten
2 eetlepels tomatenpuree
plantaardige olie
Verdeel de kip in kleine stukjes. Snijd de okra’s in stukjes en de tomaten in vieren.
Breng 1 liter water aan de kook met het laurierblad en een mespuntje zout. Voeg de stukjes kip, de uitjes, de knoflook, de pepertjes, de okra’s en de tomaten toe en laat de soep op een hoge warmtebron koken.
Verhit een kleine hoeveelheid olie en rooster de pompoenpitten hierin gedurende 15 minuten.
Vermaal ze in de keukenmachine met een beetje heet water tot een gladde pasta. Voeg deze toe aan de kokende soep, roer alles goed om en laat de soep nog 20 minuten koken.
Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de tomatenpuree al roerend toe.
4 personen
gebied : Nigeria
gerechtsoort : soep
bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah
zondag 8 februari 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten