zondag 8 februari 2015

Groene saus (Nigeria)

GROENE SAUS

½ theelepel chilipoeder
eventueel 2 theelepels iru*
500 gram ewedu**, spinazie of snijbiet
1 kippenbouillonblokje
zout

* Iru is een plantaardige smaakmaker die uit de bonen van de Afrikaanse ‘locust’ boom (Parkia biglandulosa of Parkia africana) wordt gemaakt.
** Ewedu is een bladgroente.

Doe ½ liter water, het chilipoeder en de iru in een grote pan, dek deze goed af en laat het mengsel 30 minuten zachtjes trekken tot er een geurige bouillon ontstaat. Was de ewedubladeren zorgvuldig en snijd ze met een scherp mes in dunne reepjes. Laat de ewedu 5 tot 10 minuten koken in de bouillon en neem de pan van de warmtebron. Roer het kippenbouillonblokje en eventueel wat zout erdoor en dien warm op bij Fufu, Apu of Eba en gestoofd vlees of gestoofde vis.

6 personen

gebied : Nigeria
gerechtsoort : saus

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore
Een reactie plaatsen