zondag 8 februari 2015

Kip met gekruide rijst (West-Afrika)

KIP MET GEKRUIDE RIJST

150 gram kleine gedroogde bonen
1 poularde van ongeveer 1½ kilogram
3 theelepels zout
250 gram Siam-rijst
4 uien
1/8 liter olie
6 tomaten
1 blikje tomatenpuree (à 70 gram)
1 mespunt zout
een snufje cayennepeper
3 eetlepels bloem
2 eieren
3 eetlepels paneermeel
4 eetlepels olie


Week de bonen ruim onder water gedurende 12 uur. Verdeel de kip in 8 stukken. Breng ¾ liter water aan de kook met 1½ theelepel zout. Laat de stukken kip er 10 minuten in koken en laat ze uitlekken. Kook de bonen in 40 - 50 minuten gaar in het weekwater. Breng ½ liter water aan de kook met de rest van het zout. Laat de rijst in het kokende water in 20 minuten gaar worden op een laag vuur met het deksel op de pan. Schil de uien, snijd ze in ringen en smoor deze in de olie. Ontvel de tomaten, snijd ze klein en doe ze met de tomatenpuree, het meeste zout en de meeste cayennepeper bij de uien. Laat alles koken tot een gebonden saus, leg hem met de bonen laag om laag in een schaal en houd hem warm. Strooi zout en cayennepeper op de stukken kip, wentel ze in bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door paneermeel en bak ze in de olie knapperig en bruin. Geef ze bij de rijst.

4 personen

gebied : West-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten : Met een kleurenfoto van elk gerecht / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann

Geen opmerkingen: