zondag 8 februari 2015

Nikatse Nkwa (West-Afrika)

NIKATSE NKWA (KIP IN PINDASAUS)

1 jonge kip van 1½ kilogram
3 theelepels zout
4 laurierblaadjes
3 uien
6 tomaten
1 blikje tomatenpuree (à 70 gram)
250 gram pindakaas
1 mespunt witte peper
1 mespunt zout


Was de kip, snijd ze in 8 stukken, kook ze gaar in water met zout en de laurier in 1 - 1½ uur op een laag vuur met het deksel op de pan. Schil de uien en snijd ze grof. Ontvel de tomaten, snijd ze in stukken en pureer ze met de uien en de tomatenpuree in de mixer. Haal de stukken kip uit de bouillon en houd ze warm. Meet ¾ liter kippenbouillon af en zeef hem in een andere pan. Roer er de tomaten-uienpuree door en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken in de open pan. Neem de pan van het vuur en klop er met de garde lepelsgewijs de pindakaas door. Laat de saus dan toegedekt nog 10 minuten zachtjes koken, maak hem op smaak met peper en zout en leg de stukken kip erin. Lekker hierbij is droge rijst.

4 personen

gebied : West-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten : Met een kleurenfoto van elk gerecht / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann
Een reactie plaatsen