zondag 11 juni 2017

Sushi met garnalen (Japan)

SUSHI MET GARNALEN

SUSHI-RIJST
125 gram rondkorrelige rijst
1½ eetlepel rijst- of appelazijn
½ theelepel suiker
¼ theelepel zout

GARNALENVULLING
¼ komkommer
½ winterpeen
125 gram rammenas
4 nori-vellen (gedroogd zeewier)
12 grote garnalen
1 theelepel wasabi (groene mierikswortelpasta)

DIPSAUS
100 milliliter Japanse sojasaus


De rijst wassen, aan de kook brengen in 200 milliliter water, ongeveer 2 minuten flink laten doorkoken, het gas laagdraaien en de rijst laten opzwellen.
Intussen de azijn met suiker en zout warm maken en roeren tot de suiker is opgelost. De rijst in een schaal scheppen en het azijnmengsel er voorzichtig door roeren. Laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Komkommer, wortel en rammenas in reepjes snijden van 7 centimeter lang en ½ x ½ centimeter breed. De wortel even blancheren.
De nori-vellen in vierkanten van ongeveer 12 centimeter snijden. Rijst, groentereepjes en garnalen over de vellen verdelen en het geheel kruiden met een beetje mierikswortelpasta. De vellen oprollen tot puntzakjes. De sojasaus erbij geven om te dippen.

2 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Aziatische keuken / Renate Feller

Geen opmerkingen: