SUSHI MET GARNALEN
SUSHI-RIJST
125 gram rondkorrelige rijst
1½ eetlepel rijst- of appelazijn
½ theelepel suiker
¼ theelepel zout
GARNALENVULLING
¼ komkommer
½ winterpeen
125 gram rammenas
4 nori-vellen (gedroogd zeewier)
12 grote garnalen
1 theelepel wasabi (groene mierikswortelpasta)
DIPSAUS
100 milliliter Japanse sojasaus
De rijst wassen, aan de kook brengen in 200 milliliter water, ongeveer 2 minuten flink laten doorkoken, het gas laagdraaien en de rijst laten opzwellen.
Intussen de azijn met suiker en zout warm maken en roeren tot de suiker is opgelost. De rijst in een schaal scheppen en het azijnmengsel er voorzichtig door roeren. Laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Komkommer, wortel en rammenas in reepjes snijden van 7 centimeter lang en ½ x ½ centimeter breed. De wortel even blancheren.
De nori-vellen in vierkanten van ongeveer 12 centimeter snijden. Rijst, groentereepjes en garnalen over de vellen verdelen en het geheel kruiden met een beetje mierikswortelpasta. De vellen oprollen tot puntzakjes. De sojasaus erbij geven om te dippen.
2 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Aziatische keuken / Renate Feller
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten