zondag 11 juni 2017

Petti d'Anitra all'Uva (Lombardije, Italië)

PETTI D’ANITRA ALL’UVA (EENDENBORSTJES MET DRUIVEN)

5 deciliter eenden- of kippenbouillon, ontvet
3 deciliter rode wijn, bijvoorbeeld Bardolino
4 (dubbele) borstfilets van wilde eenden
zout
peper uit de molen
300 - 350 gram blauwe (tafel)druiven
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie


Breng bouillon en wijn aan de kook. Laat dit mengsel zolang koken tot er door het indampen niet veel meer dan 3 deciliter is overgebleven. Verwijder vliezen en pezen van het eendenvlees. Maak het droog met keukenpapier. Wrijf de borstfilets in met wat zout en peper. Ontvel de druiven en neem de pitten weg. Vang het sap dat hierbij vrijkomt op. Voeg dit bij het ingedampte bouillon- en wijnmengsel. Verhit de boter en de olie in een koekenpan. Wacht tot het schuim van de boter voor een groot deel is weggetrokken. Bak de eendenborstjes er aan weerszijden bruin in. Neem ze uit de pan. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze tenminste 10 minuten liggen. Verwijder het boter- en olie-mengsel uit de koekenpan. Blus de pan met het bouillon- en wijnmengsel. Roer de aanzetsels van de bodem van de pan goed los. Voeg naar smaak wat zout en/of peper toe. Schenk het mengsel door een fijne zeef in een klein pannetje. Breng het opnieuw aan de kook en warm de druiven erin op. Leg de eendenborstjes op voorverwarmde borden. Schep de saus met de druiven erover.

4 personen

gebied : Lombardije, Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Italiaans fijnproeven : Een culinaire reis door Italië / Hans Belterman

Geen opmerkingen: