GESTOOMDE, GEVLOCHTEN VIS
VIS
400 gram koolvisfilet
wat zout
1 theelepel vijfkruidenpoeder
sap van 1 citroen
MARINADE
½ theelepel grof gehakte anijszaadjes
½ theelepel grof gemalen Sichuanpeper
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel honing
1 - 2 eetlepels fijngesneden bieslook
4 - 5 grote bladeren veldzuring
ruim water, waaraan azijn is toegevoegd
De visfilets in lange, dunne, ongeveer 3 centimeter brede repen snijden en heel voorzichtig vlechten. De gevlochten vis met zout en vijfkruidenpoeder bestrooien en met citroensap besprenkelen.
De ingrediënten voor de marinade door elkaar roeren, de gevlochten vis daarmee bestrijken en minstens ½ uur laten intrekken.
De veldzuring in een stoommandje leggen, de gevlochten vis er voorzichtig opleggen en dan 20 tot 25 minuten in de wok stomen boven water, waaraan azijn is toegevoegd.
2 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 50 / 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Aziatische keuken / Renate Faller
zondag 11 juni 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten