zondag 11 juni 2017

Gestoomde, gevlochten vis (China)

GESTOOMDE, GEVLOCHTEN VIS

VIS
400 gram koolvisfilet
wat zout
1 theelepel vijfkruidenpoeder
sap van 1 citroen

MARINADE
½ theelepel grof gehakte anijszaadjes
½ theelepel grof gemalen Sichuanpeper
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel honing
1 - 2 eetlepels fijngesneden bieslook

4 - 5 grote bladeren veldzuring
ruim water, waaraan azijn is toegevoegd


De visfilets in lange, dunne, ongeveer 3 centimeter brede repen snijden en heel voorzichtig vlechten. De gevlochten vis met zout en vijfkruidenpoeder bestrooien en met citroensap besprenkelen.
De ingrediënten voor de marinade door elkaar roeren, de gevlochten vis daarmee bestrijken en minstens ½ uur laten intrekken.
De veldzuring in een stoommandje leggen, de gevlochten vis er voorzichtig opleggen en dan 20 tot 25 minuten in de wok stomen boven water, waaraan azijn is toegevoegd.

2 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 50 / 30 minuten

gebied : China
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Aziatische keuken / Renate Faller

Geen opmerkingen: