FUNGHI AL VINO ROSSO (PADDENSTOELEN IN RODE WIJN)
400 - 500 kleine champignons en/of andere paddenstoelen, schoongemaakt
3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
zout
peper uit de molen
2 ½ deciliter rode wijn, bij voorkeur I Piani, Rosso di Alghero
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit de olie en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de paddenstoelen toe en laat ze, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten bakken. Strooi zout en peper erover. Schenk de wijn erbij. Laat alles zachtjes koken tot niet meer dan de helft van de wijn is overgebleven. Roer voor het opdienen de peterselie er door.
4 personen
gebied : Sardinië, Italië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Italiaans fijnproeven : Een culinaire reis door Italië / Hans Belterman
zondag 11 juni 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten