zondag 11 juni 2017

Kipcurry met yoghurt (Pakistan)

KIPCURRY MET YOGHURT

250 gram kippenborstfilet
1 kleine fijngehakte ui
1 - 2 fijngehakte teentjes knoflook
½ theelepel gemberpoeder
2 eetlepels vers gehakte muntblaadjes
1 eetlepel olie
½ theelepel kurkuma
½ theelepel gemalen koriander
¼ theelepel gemalen komijn
½ theelepel zout
¼ theelepel chilipoeder
100 gram yoghurt
120 gram gezeefde tomaten
1 - 2 fijngehakte lente-uitjes


Het kippenvlees in blokjes snijden.
In een vijzel een kruidenpapje wrijven van de ui, knoflook, gember en muntblaadjes. De olie in een wok verhitten en het kruidenpapje hierin even al roerend aanfruiten.
Kurkuma, koriander, komijn, zout en chilipoeder toevoegen en nog 3 minuten laten meefruiten.
De yoghurt en de tomaten erdoor roeren. Alles net zo lang laten koken tot de saus dik en smeuïg is. Regelmatig roeren.
De blokjes kip erdoor scheppen. Het gerecht op laag vuur met het deksel op de wok in ongeveer ½ uur gaar laten worden. De curry voor het opdienen garneren met de uitjes.

2 personen

voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten

gebied : Pakistan
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Aziatische keuken / Renate Faller

Geen opmerkingen: