zondag 11 juni 2017

Ciliege al Vino Rosso (Emilia-Romagna, Italië)

CILIEGE AL VINO ROSSO (KERSEN IN RODE WIJN)

350 gram rijpe kersen, gewassen en ontpit
100 gram suiker
1 stukje pijpkaneel
1 stukje schoongeboende sinaasappelschil (2 vierkante centimeter)
2 deciliter rode wijn, bijvoorbeeld Bardolino
1 deciliter rode-bessengelei


Leg de kersen in een pan met dikke bodem. Strooi de suiker erover. Voeg het pijpje kaneel en de sinaasappelschil toe. Schenk de wijn erbij. De kersen dienen net niet helemaal onder te staan. Voeg eventueel wat extra wijn en dan ook wat extra suiker toe. Breng alles, boven een laag afgestelde warmtebron, heel langzaam tot aan het kookpunt. Leg een deksel op de pan en laat alles gedurende 10 - 12 minuten zachtjes trekken. Neem daarna de pan van de warmtebron. Verwijder pijpkaneel en sinaasappelschil uit de pan. Roer de bessengelei door het gerecht. Dien de kersen met de saus, warm, lauwwarm of koud, op in wijde glazen.

4 personen

gebied : Emilia-Romagna, Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Italiaans fijnproeven : Een culinaire reis door Italië / Hans Belterman

Geen opmerkingen: