vrijdag 13 januari 2017

Geflambeerde bananen (Vietnam)

GEFLAMBEERDE BANANEN

1 ei
1 eetlepel olie plus olie voor het frituren
1 eetlepel suiker
1 eetlepel bloem
enkele druppels citroenessence
4 gepelde en overlangs doormidden gesneden rijpe bananen
½ deciliter rijstwijn (of cognac)


Doe het ei, de eetlepel olie, de suiker, de bloem en de citroenessence in een kom en klop alles met een garde of mixer goed dooreen. Wentel de gehalveerde bananen goed door het papje. Verhit de olie voor het frituren tot 190°C en bak hierin de bananenhelften in 2 minuten mooi bruin en krokant. Laat de gebakken bananen uitlekken op keukenpapier en leg ze daarna op een schaal. Schenk de rijstwijn (of cognac) in een pollepel. Steek de drank aan en schenk de brandende drank over de gebakken bananen.
Serveer het gerecht brandend.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : nagerecht

bron : Vietnamees koken / Wiebe Andringa
Een reactie plaatsen