vrijdag 13 januari 2017

Garnalen in zoetzure saus (Vietnam)

GARNALEN IN ZOETZURE SAUS

Een heerlijk en makkelijk gerecht.

2 uien
1 teentje knoflook
1 grote rode paprika
1 rode Spaanse peper
1 eetlepel Nuoc mam
2 theelepels suiker
1 theelepel tomatenpuree
1 eetlepel azijn
½ deciliter bouillon
3 eetlepels olie
300 gram grote gepelde garnalen


Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Pel en snipper het teentje knoflook. Snijd de paprika in grove stukken. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd deze in dunne reepjes. Roer de Nuoc mam, suiker, tomatenpuree, azijn en bouillon door elkaar. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en paprika 2 minuten al omscheppend lichtbruin. Bak de garnalen even mee. Roer het sausje erdoor en warm het gerecht al omscheppend nog 3 à 4 minuten door. Lekker met rijst.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: