vrijdag 13 januari 2017

Trung Chien Voi Cua (Vietnam)

TRUNG CHIEN VOI CUA (OMELET MET KRAB)

5 eieren
½ theelepel zout
1/8 theelepel gemalen peper
125 à 150 gram krabvlees, uit de diepvries
2 voorjaarsuitjes, fijngesneden
1 theelepel vissaus
olie


Roer de eieren los en voeg zout en peper toe. Verwijder alle ongerechtigheden uit het krabvlees. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de voorjaarsuitjes heel licht aan. Voeg daarna de aan stukjes gesneden krab toe en giet de vissaus erbij. Schep alles goed om en stort het mengsel op een bordje om het te laten afkoelen. Verhit 1 eetlepel olie in een andere pan. Bak een zeer luchtige omelet. Schep het krabmengsel in het midden ervan en sla de omelet dubbel. Laat de omelet op een voorverwarmde schotel glijden. Geef er apart vissaus (nuoc cham) bij.

3 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon

Geen opmerkingen: