vrijdag 13 januari 2017

Soi Vo (Vietnam)

SOI VO (KLEEFRIJST MET MUNGBONENPUREE)

Veel gerechten worden opgediend met kleefrijst. Hier wordt de kleefrijst gestoomd met mungbonenpuree, een complete vegetarische maaltijd.

400 gram kleefrijst
100 gram mungbonen
zout
50 gram pinda’s
2 eetlepels geroosterd sesamzaad
2 theelepels suiker
2 eetlepels olie


Week de rijst en de mungbonen apart ongeveer 6 uur in ruim koud water. Laat de mungbonen uitlekken. Breng in een stoompan ruim water aan de kook. Doe de mungbonen over in het stoommandje en stoom ze in 20 minuten gaar. Pureer de bonen in de keukenmachine. Vorm van de puree 2 stevige ballen en laat deze ongeveer 20 minuten staan. Laat de rijst goed uitlekken. Leg een stuk kaasdoek in het stoommandje en doe de rijst erin. Rasp de mungbonenpuree er grof boven. Schep er 1 theelepel zout door. Stoom de rijst in ongeveer 45 minuten gaar. Maal de pinda’s en sesamzaadjes in de keukenmachine fijn. Doe de rijst over in een schaal. Schep de olie erdoor en strooi het pinda-sesammengsel erover.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: