CAROT CHUA (WORTELZOETZUUR)
Dit zoetzuur van worteltjes wordt gegeven bij gegrild vlees. Op dezelfde manier kunt u ook rettich- en komkommerzoetzuur maken.
4 grote bospenen
1½ deciliter azijn
1 eetlepel suiker
zout
Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Breng in een pan 1 ½ deciliter water met de azijn, suiker en een snufje zout aan de kook. Laat dit iets afkoelen en schenk het over de worteltjes. Laat dit minstens 1 uur staan. Laat de worteltjes in een zeef goed uitlekken en doe ze over in een schaal. U kunt het wortelzoetzuur in het vocht 2 à 3 weken in een goed afgesloten pot bewaren.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
vrijdag 13 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten