vrijdag 13 januari 2017

Bahn Mi Chien Voi Tom (Vietnam)

BAHN MI CHIEN VOI TOM (GEBAKKEN GARNALENTOOSTJES)

De gebakken garnalentoasts worden als snack of voorgerechtje gegeten. In dit gerecht is de Franse invloed duidelijk merkbaar, want als ondergrond wordt stokbrood gebruikt.

2 sneetjes oud witbrood
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 schijfje verse gemberwortel van ½ centimeter dik
200 gram Noorse garnalen
peper
zout
1 theelepel suiker
1 eetlepel aardappelmeel
1 eetlepel Nuoc mam
1 klein stokbrood
2 deciliter olie
Nuoc cham (pikante vissaus)


Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Pel en snipper de sjalotjes en de teentjes knoflook. Schil de gemberwortel en hak het schijfje fijn. Doe de garnalen, de sjalot, de knoflook, wat peper en zout, de suiker en het aardappelmeel in de keukenmachine en pureer alles tot een gladde massa. Meng de Nuoc mam erdoor. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Bestrijk elk plakje met 1 eetlepel garnalenpasta. Druk de sneetjes brood met de garnalenkant in het broodkruim. De sneetjes zijn, afgedekt met huishoudfolie, 1 dag in de koelkast te bewaren. Verhit in een grote koekenpan een laag olie van 2 centimeter. Leg 5 sneetjes met de garnalenkant in de olie. Bak ze in ongeveer 1 minuut goudbruin. Keer de sneetjes en bak ook de andere kant in 1 minuut goudbruin. Laat de garnalentoost op keukenpapier uitlekken. Bak de overige sneetjes op dezelfde manier. Serveer de garnalentoasts met Nuoc cham.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: