vrijdag 13 januari 2017

Zoetzure inktvis (Vietnam)

ZOETZURE INKTVIS

3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
3 uitgeperste teentjes knoflook
500 gram schoongemaakte en in stukjes gesneden inktvis
2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
1 in blokjes gesneden komkommer
2 eetlepels azijn
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel suiker
zout
peper
1 eetlepel maïzena
1½ deciliter water
1 eetlepel fijngehakte peterselie


Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 2 minuten. Voeg de stukjes tomaat, de blokjes komkommer, de azijn, de sojasaus, de suiker en wat zout en peper toe en bak het geheel onder voortdurend omscheppen nog 3 minuten. Maak de maïzena aan met het water. Roer het papje door het inktvis-groentemengsel tot een gebonden geheel is ontstaan. Laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken. Serveer de zoetzure inktvis bestrooid met de fijngehakte peterselie.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Vietnamees koken / Wiebe Andringa
Een reactie plaatsen