vrijdag 13 januari 2017

Sup Cua Mang Tay (Vietnam)

SUP CUA MANG TAY (ASPERGE-KRABSOEP)

3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
150 gram krabsticks
1 eetlepel olie
1 ½ eetlepel Nuoc mam
vers gemalen zwarte peper
1 blikje asperges (nettogewicht 300 gram)
1 liter kippenbouillon
1 theelepel suiker
2 eetlepels maïzena
1 ei
1 bosuitje
1 eetlepel fijngehakte verse koriander


Pel en snipper de sjalotjes en de teentjes knoflook. Snijd de krabsticks in stukjes. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de sjalotjes en de knoflook even aan. Bak de krab en de ½ eetlepel Nuoc mam al omscheppend 1 minuut mee. Breng op smaak met peper. Giet de asperges af en snijd ze in stukjes van 2 centimeter. Breng in een pan de bouillon met 1 eetlepel Nuoc mam en de suiker aan de kook. Leng de maïzena aan met 2 eetlepels water en voeg dit al roerende aan de bouillon toe. Klop het ei los en voeg het ei al roerende toe aan de kokende soep (hierdoor ontstaan dunne sliertjes ei). Voeg het krabmengsel en de asperges toe en breng de soep opnieuw aan de kook. Snijd intussen het bosuitje in dunne ringetjes. Schep de soep in vier diepe borden en strooi de bosui en koriander erin.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : soep

bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: