vrijdag 13 januari 2017

Tom Vo Vien Chien (Vietnam)

TOM VO VIEN CHIEN (GARNALENCROQUETJES)

tom bam (garnalenpasta) van 500 gram garnalen
1 voorjaarsuitje
mespuntje gemalen zwarte peper
olie voor de frituur


Hak het voorjaarsuitje met het zachte groen ragfijn en meng het met een beetje peper door de garnalenpasta. Vorm er croquetjes van 5 centimeter lang van. Bak ze in hete olie goudbruin, nooit langer dan 3 minuten omdat anders de kwaliteit en de smaak van de garnalenpasta achteruit gaan. Dien de croquetjes op als smakelijke begeleiders bij soep, of rijst en geef er nuoc-cham-saus bij.
Tip: De garnalencroquetjes kunnen ook op een bedje ragfijn gesneden sla, koriander- of muntblaadjes als voorgerecht worden gegeven. Maak de sla aan door er een heel klein beetje nuoc cham-saus door te scheppen.

6 - 8 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Aziatisch koken / Charmaine Solomon
Een reactie plaatsen