NUOC LEO (PINDASAUS)
Deze pittige, iets zoete, Vietnamese pindasaus wordt als dipsaus gegeven bijvoorbeeld bij slarolletjes.
50 gram (geroosterde) ongezouten pinda’s
2 teentjes knoflook
2 rode Spaanse pepers
1 eetlepel olie
1 klein blikje tomatenpuree
1 ½ deciliter kippenbouillon
1 theelepel suiker
1 eetlepel pindakaas
¾ deciliter hoisinsaus
Hak de pinda’s fijn. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit. Halveer de pepers, verwijder de zaadjes. Hak 1 peper heel fijn en snijd de ander in dunne reepjes. Verhit de olie in een steelpan. Fruit de knoflook, de fijngehakte peper en de tomatenpuree even aan. Voeg de bouillon, de suiker, de pindakaas en de hoisinsaus toe en blijf roeren tot de saus glad is. Roer de pinda’s en peper erdoor. Schenk de saus in dipschaaltjes. Laat de saus eventueel afkoelen tot kamertemperatuur.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : saus
bron : Exotisch koken met kruiden / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten