donderdag 12 januari 2017

Sojakoeken (Vietnam)

SOJAKOEKEN

500 gram gepelde sojabonen
2½ deciliter melk
200 gram suiker
enkele druppeltjes vruchtenessence
50 gram gehalveerde amandelen
50 gram kokos


Rooster de sojabonen onder voortdurend omscheppen lichtbruin in een niet ingevette koekenpan. Maal de geroosterde sojabonen in een koffiemolen of in een mixer-blender tot meel. Doe het sojameel in een kom en roer er de melk, de suiker en enkele druppeltjes vruchtenessence door. Vul kleine zandtaart- of lage cakevormpjes met het deeg. Druk de amandelen in het deeg. Bestrooi het geheel met de kokos en druk dit enigszins vast in het deeg. Bak de sojakoeken 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze gaar en lichtbruin zijn. Haal de koken uit de vormpjes en laat ze afkoelen.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : gebak

bron : Vietnamees koken / Wiebe Andringa
Een reactie plaatsen