donderdag 12 januari 2017

Gebakken gemengde groente (Vietnam)

GEBAKKEN GEMENGDE GROENTE

6 gedroogde Chinese paddenstoelen
2 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
3 schoongemaakte en in stukjes gesneden stengels bleekselderie
200 gram in smalle reepjes gesneden Chinese kool
1 schoongemaakte en in smalle reepjes gesneden krop sla
1 eetlepel sojasaus
½ deciliter water
zout
peper
2 theelepels maïzena


Week de paddenstoelen 30 minuten in heet water. Laat de paddenstoelen uitlekken. Verwijder de steeltjes en snijd de hoedjes in plakjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui, het uitgeperste teentje knoflook en de geraspte gemberwortel 1 minuut. Voeg de plakjes paddenstoel, de stukjes bleekselderie en de reepjes kool en sla toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen 2 minuten. Voeg de sojasaus, het water en wat zout en peper toe. Breng alles aan de kook. Draai de hittebron laag en laat het groentemengsel 3 minuten zachtjes koken. Maak de maïzena aan met water en bind hiermee het gerecht.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Vietnamees koken / Wiebe Andringa
Een reactie posten