TOMATENRIJST MET DOPERWTJES
250 gram rijst
5 deciliter water
zout
2 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
200 gram gare doperwtjes
35 gram boter
Breng de rijst met het water en wat zout in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst 20 minuten zachtjes koken tot hij gaar is. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 2 minuten. Roer de tomatenpuree door het uimengsel. Voeg de gare rijst toe en bak alles onder voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg de doperwtjes en de boter toe. Schep alles goed dooreen en laat het gerecht door en door warm worden.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Vietnamees koken / Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten