zaterdag 7 januari 2017

Rijst met krab en doperwtjes (Vietnam)

RIJST MET KRAB EN DOPERWTJES

250 gram rijst
5 deciliter water
stukje santen van 2 centimeter
zout
2 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
250 gram in stukjes verdeeld krabvlees
150 gram gare doperwtjes
2 theelepels sojasaus
mespuntje ve-tsin
2 eieren


Breng de rijst met het water, het stukje santen en wat zout in een pan aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de rijst 20 minuten zachtjes koken tot hij gaar is. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 2 minuten. Voeg de stukjes krabvlees, de doperwtjes, de sojasaus en de ve-tsin toe. Fruit alles onder voortdurend omscheppen nog 2 minuten. Voeg de gare rijst toe en laat het geheel onder regelmatig omscheppen door en door warm worden. Klop de eieren los. Schenk de losgeklopte eieren bij het rijstmengsel en laat alles onder voortdurend omscheppen nog 2 minuten doorwarmen tot de eieren zijn gestold. Maak het gerecht eventueel nog op smaak met wat zout.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : rijstgerecht

bron : Vietnamees koken / Wiebe Andringa
Een reactie plaatsen