VIETNAMESE GARNALENPASTEITJES
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
2 eetlepels kleingesneden bieslook
150 gram bloem
2 eieren
2½ deciliter water
1 eetlepel sojasaus
zout
peper
olie voor het frituren
24 grote Chinese garnalen, gepeld
Vermeng de kleingesneden ui en bieslook, de bloem en de eieren in een schaal. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het water toe tot een glad beslag is ontstaan. Maak het beslag op smaak met de sojasaus en wat zout en peper. Verhit de olie voor het frituren tot 190°C. Doop de garnalen in het beslag en bak ze in de hete olie mooi bruin en krokant. Laat de garnalen uitlekken op keukenpapier. Serveer de garnalenpasteitjes zo warm mogelijk.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Vietnamees koken / Wiebe Andringa
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten