zaterdag 7 januari 2017

Garnalentoast (Vietnam)

GARNALENTOAST

1 schoongemaakte n in stukken gesneden ui
250 gram gepelde garnalen
2 eiwitten
1 eetlepel sojasaus
1 mespuntje gemberpoeder
1 mespuntje ve-tsin
zout
peper
12 sneetjes stokbrood
olie voor het frituren


Pureer de stukken ui met de gepelde garnalen in een mixer-blender. Vermeng de puree met de eiwitten, de sojasaus, het gemberpoeder, de ve-tsin en wat zout en peper. Besmeer de sneetjes stokbrood vrij dik met het garnalenmengsel. Verhit de olie voor het frituren tot 190°C en bak de garnalentoasts in de hete olie mooi bruin en knapperig. Lat de garnalentoasts uitlekken op keukenpapier en serveer ze daarna onmiddellijk.

4 personen

gebied : Vietnam
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Vietnamees koken / Wiebe Andringa

Geen opmerkingen: