ZAKORSKI PUREĆI ODREZAK (KALKOEN UIT ZAGORJE)
VULLING
1 eetlepel olie
1 eetlepel ui
75 gram champignons
75 gram kalkoen- of kippenlever
1 eetlepel fijngesneden peterselie
1 groot ei
peper
zout
KALKOEN
2 platgeslagen stukken kalkoenfilet à 150 gram
bloem
1 ei
paneermeel
2 eetlepels olie
BIJGERECHT
stuk spitskool
1 eetlepel boter
eiernoedels
zure room
dille
bieslook
De olie verhitten in een kleine koekenpan met anti-aanbakbodem (diameter bodem 15 centimeter). Ui, paddenstoelen en lever snipperen en gaar fruiten. Peterselie erbij. Losgeklopt ei met peper en zout erover. Laten stollen. Halveren.
Kalkoen met gebakken ei beleggen, dubbelklappen. Ei bijsnijden (snoepje voor de kok). Als pakketje vastbinden met keukengaren. Buitenkant met peper, zout en bloem bestuiven. Rondom door losgeklopt ei halen, dan door paneermeel en in een kwartier in een antiaanbakpan op laag vuur aan alle kanten goudbruin bakken in de hete olie. Geregeld keren.
Intussen de kool fijnsnijden, zachtjes fruiten in de boter. Noedels gaarkoken en afgieten, bij de kool leggen. Zure room en zout naar smaak erdoor roeren, garneren met veel groen.
2 personen
gebied : Hvratsko Zagorje, Kroatië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten