dinsdag 1 november 2016

Wijn van bakbananen (Kameroen)

WIJN VAN BAKBANANEN

6 rijpe bakbananen
4½ liter water
2 kilogram suiker
1 eetlepel gist
1 snee brood


Schil de bananen en snijd ze in plakken. Doe ze in een grote pan en bedek ze met het water. Breng de plakken banaan aan de kook en laat ze 10 minuten doorkoken. Zeef de vloeistof en voeg de suiker toe. Laat het mengsel afkoelen en giet het in een pot.
Rooster het brood en besmeer het aan twee kanten met de verse gist. Snijd het brood in repen en doe deze in de vloeistof.
Dek de pot af met een schone doek en laat het mengsel 4 of 5 dagen staan. Doe een kurk op de pot en laat hem 21 dagen staan. Zeef de vloeistof en kurk de pot opnieuw en laat hem een mand rusten. Zeef de vloeistof nogmaals en bottel de wijn.
Hij kan nu geschonken worden of verder rijpen.

6 personen

land : Kameroen
gerechtsoort : drank

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore